ειμαι μητερα ενος αγοριου 7 ετων.Η επικοινωνια μαζι του δεν ειναι εφικτη ακομα φοραει πανες και δεν μπορει να παρακολουθησει οτι αφορα την ηλικια του.κανενας ιδιωτικος σταθμος δεν τον δεχεται λογο ηλικιας και δεν υπαρχει δημοσιος σταθμος να δεχεται παιδια με πανες.κανουμε λογοθεραπια και εργοθεραπια εδω και 2 χρονια αλλα το προβλημα ειναι βαθυτερο λογο της διασπασης προσοχης και της υπερκινητικοτητας που παρουσιαζει.μηπως χρειαζεται και καποια παιδαγωγος ειδικης αγωγης για να τον βοηθησω? και αν υπαρχει καποιο σχολειο που να αντιμετωπιζει τετοιου ειδους καταστασεις?
η κορη μου ειναι 16 ετων σημερα! Δεν εχει κινητικα προβληματα αυτισμο κτλ! Ειναι ενα κανονικο παιδι! Το προβλημα της ειναι οτι απο μικρη φοραει πάνες! Δεν τις εχει βγαλει ποτε! Βεβαια αλαζει μονη της! Ειναι καθαρα θεμα σχολειου αμα την δεχτουνε η οχι! Το οτι φοραει ο γιος σου πανες μην θεωρεις οτι ηρθε η συντελεια του κοσμου! Υ.Γ Φοραει πανες γιατι εχει χαλαρη ουροδουχο κυστη και με γιατρους που μιλησαμε μας ειπανε να περιμενουμε μεχρι να μεγαλωσει πληρη σωματικα (που πρεπει να ειναι ειδη ετοιμη) για να γινουνε οι καταληλες θεραπιες! Οστοσο ουτε η ιδια αντιμετωπιζει προβλημα με αυτο! Δεν την ενοχλει θα ελεγα ιδιαιτερα..
...7 ετων.Η επικοινωνια μαζι του δεν ειναι εφικτη...
. Ας ξεχωρίσουμε λίγο τα νευρολογικά θέματα από τα αναπτυξιακά. Υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Μάλλον ο νεαρός θα έχει αξιολογηθεί από κάπου για να κάνει λογοθεραπεία και εργοθεραπεία. Δεν σας μίλησε κανείς για ειδικό σχολείο? Εκεί υπάρχει και ειδικό βοηθητικό προσωπικό, που μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις.
γνωριζω για τα ειδικα σχολεια οτι λειτουργουν λιγες ωρες και εγω εργαζομαι δεν υπαρχει υποδομη για εργαζομενες μονογονιακες οικογενειες? και αν γνωριζετε καποια να μου προτεινετε. ευχαριστω
Ο γιος μου είναι 5 ετών και ασκεί τον Υπερβατικό Διαλογισμό από 4 ετών. Δεν διαλογίζεται σε κάτι, απλώς χρησιμοποιεί μια λέξη η ήχο και αυτό βοηθάει τον Νου να ηρεμήσει, να χαλαρώσει και να δώσει στη φυσιολογία μια εμπειρία βαθιάς ξεκούρασης.
Είναι μια πολύ απλή, φυσική και χωρίς προσπάθεια νοηματική τεχνική για όλες τις ηλικίες.
Δείτε στο βίντεο τα σχόλια των παιδιών που τον ασκούν στο σχολείο τους.
Όλα κρίνονται απο το αποτέλεσμα δείτε τις επιστημονικές έρευνες.
Δεν χρειάζεται να το πιστεύουμε η να το κατανοήσουμε, απλά λειτουργεί.
Τα φάρμακα που δίδονται για αυτές τις περιπτώσεις δεν θεραπεύουν, απλώς μειώνουν τα συμπτώματα, είναι αμφεταμίνες που κάνουν τον Νου να είναι ακόμη πιο δραστήριος ώσπου να εξαντληθεί, οπότε το παιδί σταματά να είναι τόσο δραστήριο και θέλει να αναπαυθεί.
Δεν είναι μια μέθοδος που έχει ανακαλυφθεί σε κάποιο ερευνητικό εργαστήριο γι'αυτό και δεν έχει παρενέργειες (όπως καρδιοπάθειες λόγω της τοξικότητας των φαρμάκων).
Είναι μια πανάρχαια τεχνική, που η τεχνολογία και η ανάπτυξη της επικοινωνίας τα τελευταία 50 χρόνια βοήθησε να διαδοθεί ταχύτατα στην Δύση, λόγω της ευρείας επιστημονικής έρευνας που έχει γίνει στον Υπερβατικό Διαλογισμό (600 επιστημονικές μελέτες από την Ιατρική σχολή του Harvard, Standford, UCLA κά.)
Για να συγκρίνεται πόσο πίσω βρισκόμαστε στην Ελλάδα ο Υπερβατικός Διαλογισμός συνταγογραφείται στην Αμερική και περίπου 3.000 γιατροί τον ασκούν.
Χρηματοδοτήται απο το Εθνικό Ίδρυμα Υγείας της Αμερικής με $21.000.000 για έρευνα για τα οφέλη του στην υπέρταση και στις καρδιοπάθειες και 50.000 μαθητές ασκούν τον ΥΔ σε κρατικά και Ιδιωτικά σχολεία των Η.Π.Α.
Δημήτριος Γλύκας Ph.D
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ Ω3 ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΞΕΩΝ.ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΜΟΥΡΙΝΕΛΑΙΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΔΑΥ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΗΣ ΣΠΡΙΝΤΕΡ