•  
  •  
  •  
  •  
Welcome, Guest
Username Password: Remember me

• Page:
  • 1

TOPIC: Μαθησιακες δυσκολιες στα 30

Μαθησιακες δυσκολιες στα 30 1 year ago #749

• Kounelaki
  • ( User )
  • Fresh Boarder
Καλησπερα! θα ηθελα να ρωτησω κατι που πολλα χρονια τριγυριζει στο μυαλο μου.
Ειμαι σχεδον 30 χρονων αλλα ποτε δε μου διαγνωσθηκε μαθησιακη δυσκολια στο σχολειο ή δυσλεξια ή οτιδηποτε παρομοιο προβλημα. Φανταζομαι ομως πως ποτε δε μου διαγνωσθηκε κατι τετοιο γιατι η ψυχολογος του σχολειου ητανε τελειως ακαταλληλη για το πτυχιο που ειχε και δεν εχω ιδεα πως το πηρε (πορισμα στο οποιο κατεληξα με βαση και τη διαγνωση της για τον ξαδερφο μου).
Δε με ειχε απασχολησει αυτο το θεμα μεχρι πριν...αρκετα χρονια, μπορει και 8-10 χρονια. Ειχα δει στην τηλεοραση, εντελως τυχαια, ενα ντοκιμαντερ για τις μαθησιακες δυσκολιες και ποια "συμπτωματα" εχει και νομιζα πως μιλουσε για μενα. Ητανε σαν να ειχανε φτιαξει ενα ντοκιμαντερ ακριβως για την περιπτωση μου! και απο τοτε μου μπηκανε ψυλλοι στα αυτια. Δεν το κοιταξα ποτε ομως, κυριως για οικονομικους λογους αλλα και ποτε δεν θεωρησα πως...και να μου διαγνωσθει κατι τετοιο, δε θα αλλαξει τιποτα στη ζωη μου.
Ομως τωρα ειμαι πολυ περιεργη και θα ηθελα να το ψαξω περισσοτερο. Οχι οτι θα αλλαξει κατι...απλα ετσι απο περιεργεια! Θελω να δω αν εχω πεσει μεσα στη δικη μου διαγνωση!
Ειχα ακουσει βεβαια πως οσο μεγαλωνει ο ανθρωπος μαθαινει να αυτοδιορθωνεται οποτε ειναι πολυ δυσκολο να διαγνωσθει κατι σε ενηλικες, ποσο μαλλον σε 30 χρονων οπως εγω.
Ξερετε να μου πειτε που μπορω να απευθυνθω; μπορειτε να μου πειτε εσεις κατι αν σας πω τα "συμπτωματα"; Υπαρχουν εξετασεις που μπορω να κανω; κατι;
ευχαριστω!!

Απ:Μαθησιακες δυσκολιες στα 30 1 year ago #750

• FouliBakali
  • ( Moderator )
  • Moderator
Καλησπέρα kounelaki,

Αρχικά να σας πω, ότι καταλαβαίνω απόλυτα τον προβληματισμό σας. Τα μαθητικά μας χρόνια είναι μια πολύ σημαντική και ευαίσθητη περίοδος της ζωής μας. Η δυσκολία και η πιθανή αποτυχία παίζουν σημαντικό ρόλο στην αυτοεκτίμησή μας, στις σχέσεις μας με τους άλλους και επηρεάζουν την μελλοντική μας εξέλιξη.
Πολλές φορές και για πολλά πράγματα «γυρνάμε πίσω» και αναρωτιόμαστε το γιατί…

Θα συμφωνήσω λοιπόν μαζί σας, ότι είχατε μαθησιακές δυσκολίες. Το ζητούμενο είναι η αιτιολογία τους. Δυσκολίες του είδους αυτού, μπορεί να υπάρχουν για πολλούς λόγους: Να μην έχει βοηθηθεί το παιδί στην διαδικασία απόκτησης της γνώσης,(αυτό γίνεται μέσα από την καθοδήγηση του δασκάλου και των γονέων και είναι ο τρόπος που διαβάζει το παιδί ώστε να αποκτήσει μεταγνωστικές δεξιότητες), η διάσπαση προσοχής, δυσλεξία, δυσκολία στην πρόσληψη και οργάνωση των πληροφοριών, προβλήματα στην ανάκληση και άλλα πολλά.
Μερικά ερωτήματα:
Η ψυχολόγος τι ακριβώς σας είπε?
Στο τέλος της α΄ δημοτικού θα έπρεπε να είχατε κατακτήσει την δεξιότητα της ανάγνωσης….έγινε έτσι?
Οι βαθμοί στο σχολείο? Η απόδοσή σας ήταν ανάλογη των ωρών διαβάσματος?
Παλαιότερα οι ενήλικες μπορούσαν να εξεταστούν στα ιατροπαιδαγωγικά κέντρα των δημόσιων νοσοκομείων και σε κέντρο ψυχικής υγιεινής. Μπορείτε να απευθυνθείτε και να ρωτήσετε αν ισχύει ακόμα.

‘Ότι χρειαστείτε μπορείτε να μου ξαναγράψετε.

(Ζητώ συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά οι υποχρεώσεις μου είναι αυξημένες αυτό το διάστημα…)
  • Page:
  • 1
Moderators: FouliBakali
Time to create page: 0.22 seconds

Menu Χρήστη

You are here Forum